Članci

Zašto odabrati električno podno grijanje

Zakaj električno talno gretje

1. CIJENA ELEKTRIČNOG PODNOG GRIJANJA podno grijanje

Stereotip da je električno grijanje skupo danas više ne stoji. Korisnici su spoznali da grijanje na električnu energiju ima brojne prednosti pred tradicionalnim centralnim sustavima grijanja. Niska početna investicija, ekonomičnost, jednostavna i jeftina montaža bez većih građevinskih zahvata, brza prilagodba sustava i dug životni vijek su samo neke od pozitivnih značajki električnih sustava grijanja.
Sustavi podnog električnog grijanja pogodni su za sve vrste prostora, a mogu se postaviti ispod većine završnih podnih obloga. Grijaće tijelo su ili grijaći kabeli, odnosno grijaći tepisi ili pak grijaća folija – bitna razlika među njima je u načinu ugradnje i cijeni. Dok se cijena grijaćih tepiha kreće od 480 kn po m2, cijena grijaće folije je nešto jeftinija, oko 200 kn po m2.

2. UGODNO ISKUSTVO KORIŠTENJA ELEKTRIČNOG PODNOG GRIJANJA

Glavni razlog je u gotovo idealnom profilu topline koji radijatorskim grijanjem i IR panelima ne možemo postići. Izvor topline je pri podu, a pod jednakomjerno emitira toplinu u prostor i ta se toplina polako diže prema stropu. To znači da ne dolazi do pregrijavanja ispod stropa i time do nepotrebne potrošnje energije.
Kako se radi o niskotemperaturnom grijanju, zrak koji se nalazi uz električno podno grijanje je nešto hladniji, što posljedično znači veću relativnu vlažnost i manju isušenost zraka u prostoru. To je neprocjenjiva prednost u hladnijim mjesecima kada je naš imunološki sustav oslabljen. Osjećat ćete se bolje i imati veću otpornost na gripu i slične infekcije koje nas zimi često muče. Podnim sustavom grijanja izbjeći ćete toplije, odnosno hladnije zone koje se mogu pojaviti kod radijatorskog i IR grijanja.
Ovaj sustav grijanja ne uzrokuje kruženje zraka i time podizanje prašine, stoga će prostori u vašem domu biti ugodniji za boravljenje, posebno za one koji imaju astmu i alergije na prašinu. Isto tako ćete izbjeći suhi zrak koji je česta pojava kod konvencionalnih načina grijanja. Tako možete zaboraviti na tegobe s nadraženim očima, nosnom sluznicom i sličnim simptomima koje uzrokuje suhi zrak. Zbog toga što nema potrebe za ovlaživačima zraka, osjetno je smanjena i mogućnost nastanka plijesni.

3. POSTAVLJANJE PODNOG GRIJANJA

Mogu se dobaviti dva sustava električnog grijanja MySun, grijaći tepisi i grijaće folije.
Dok se grijaće tepihe MySun može polagati ispod većine podnih obloga, grijaća folija MySun polaže se isključivo ispod plivajućih podova – podova koji se ne lijepe na tlo (laminat, određeni parketi, određeni vinili…). Instalacija podnog grijanja je brza i jednostavna – električar ga može u jednom danu postaviti na 50 do 60 kvadratnih metara.
Za pravilan rad sustava električnog podnog grijanja MySun potreban je odgovarajući termostat sa zidnim i podnim osjetnikom. Namjenski projektirani termostati za upravljanje sustavom električnog podnog grijanja MySun sadrže dva osjetnika – jedan je ugrađen u sam termostat i mjeri temperaturu zraka u prostoru, a drugi osjetnik se polaže u pod uz grijaći element i mjeri temperaturu poda. Na taj način osigurano je precizno upravljanje kako zrakom u prostoru, tako i temperaturom poda.

4. JAVITE NAM SE ZA BESPLATNE KONZULTACIJE I SAVJETE:

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]