Članci

Radijatorsko grijanje

Radiatorsko ogrevanje

OPĆENITO O AIRELEC ELEKTRIČNIM ŠTEDNIM RADIJATORIMA

Stereotip da je električno grijanje skupo danas sve više nestaje. Korisnicu su naime spoznali da grijanje na električnu energiju ima brojne prednosti pred tradicionalnim centralnim sustavima grijanja. Niska početna investicija, ekonomičnost, jednostavna i jeftina montaža bez većih građevinskih zahvata, brza odzivnost sustava i dug životni vijek su samo neke od prednosti koje donosi ovaj sustava grijanja.

Zidni štedni konvektorski radijatori najrašireniji su sustav električnog grijanja. Glavni razlog je u investiciji koja je neusporedivo niža od bilo kojeg drugog električnog ili tradicionalnog sustava grijanja, namijenjenog grijanju prostora u kojima se boravi ili ne boravi. Drugi razlog je jednostavnost montaže – radijator je potrebno samo montirati na zid ili ga postaviti na samostojeći stalak, uključiti u utičnicu i grijanje već radi. Tako nema potrebe za montažerima, pa nema ni troškova povezanih s tim. Treći razlog je relativno niska potrošnja – omjer između početne investicije i operativnih troškova je iznimno povoljan, zato i takva popularnost električnog sustava grijanja kod korisnika.

PREDNOSTI AIRELEC ELEKTRIČNIH ŠTEDNIH RADIJATORA

 1. Jednostavna montaža bez građevinskih.
 2. Niska početna investicija – možete opremati prostor za prostorom.
 3. Dobar omjer između potrošnje energenata i snage grijanja – osigurana je niska potrošnja i visoka iskoristivost.
 4. Nema održavanja.
 5. Rad je nečujan.
 6. Nema emisija u okoliš.
 7. Idealni za objekte koje grijete samo povremeno.
 8. Svaki radijator ima ugrađen elektronski termostat i vremenski programator.
 9. Mogućnost upravljanja grijanjem mobilnim telefonom (dokup GSM ili Wifi upravljača).
 10. Nema opasnosti od smrzavanja.

KORIŠTENJE AIRELEC ELEKTRIČNIH RADIJATORA

 

Električni štedni radijatori Airelec prikladni su kako za osnovno, tako i za dodatno grijanje svih vrsta prostora. Njima možete ugrijati kuću, stan, poslovne prostore, vikendice, radionice i slično.

Zbog toga su prikladni za osnovno grijanje bolje izoliranih objekata, jer je početna investicija neusporedivo niža nego kod bilo kojeg drugog sustava grijanja.

Često se ovaj sustav grijanja upotrebljava za grijanje vikendica, gdje je potreba za grijanjem samo povremena, jer je odzivnost radijatora uistinu dobra. Dokupom WiFi ili GSM upravljača radijatorima možete upravljati na daljinu, tako će prostorije vikendice prilikom vašega dolaska uvijek biti ugodno ugrijane.

Električni štedni radijatori AIRElec su isto tako idealni za dogrijavanje svih vrsta prostora, kako u oštroj zimi, tako i u prijelaznim razdobljima gdje primarno grijanje nema smisla uključivati.

Široka ponuda električnog štednih radijatora Airelec nudi vam neograničene mogućnosti za grijanje vašega doma, vikendice, poslovnog objekta, radionice…

KOJA SNAGA RADIJATORA MI TREBA?

Kako bismo vam olakšali utvrđivanje koja snaga radijatora je najprikladnija za vrstu izolacije i veličinu vašeg grijaćeg prostora, za vas smo pripremili tablicu s efektima grijanja.

UČINAK GRIJANJA

SNAGA [W] LOŠA IZOLACIJA ZGRADE SREDNJA IZOLACIJA ZGRADE DOBRA IZOLACIJA ZGRADE
500 5,0 m² 6,5 m² 8,5 m²
1000 9,0 m² 14,0 m² 17,0 m²
1500 14,5 m² 18,0 m² 24,0 m²
2000 19,0 m² 28,0 m² 33,0 m²
2500 24,0 m² 33,0 m² 40,0 m²

Podaci u tablici su samo informativnog karaktera i odnose se na sobe visoke 2,5 m. Za točan izračun potrebno je uzeti u obzir položaj i orijentaciju zgrade, izolaciju zgrade, broj prozora i vrata itd.

Obratite nam se za točniji izračun snage električnih radijatora Airelec.


  ** KOOP TRGOVINA d.o.o. posebnu pažnju i brigu posvećuje zaštiti vaših osobnih podataka. Detaljnija pravila o korištenju i obradi vaših osobnih podataka možete pročitati u Uvjetima poslovanja.