Članci

ELEKTRIČNO PODNO GRIJANJE – IDEALNO ZA ADAPTACIJE

Električno talno gretje pri adaptaciji

Kod podnog grijanja cjelokupna površina poda veliko je grijaće tijelo radi čega se topli zrak raspoređuje ravnomjerno u prostoru. Time je njegov temperaturni profil gotovo idealan – ugodna toplina uz noge, prikladno hladan zrak u visini glave te mala brzina kretanja zraka, time i dizanja prašine. Zbog velike površine možemo grijati nižim temperaturama, što se pozitivno pokazuje i na mjesečnom računu za grijanje.

INSTALACIJA PRI ADAPTACIJI

Podno grijanje možete postaviti direktno ispod različitih završnih slojeva, kao što su keramičke pločice, laminati, parketi, plastične obloge, pa čak i tepisoni. Osim povoljne nabavne cijene i brze instalacije bez skupih građevinskih radova, uštedjet će te i na prostoru jer vam nije potreban kotao, bojler, dimnjak, drvarnica, kao ni radijatori.

Zbog navedenih svojstava i direktnog sistema ugradnje električno podno grijanje idealno je za adaptaciju postojećih prostora. Ukoliko vaš prostor nema zadovoljavajuću podnu izolaciju ili biste ju jednostavno željeli pojačati, to možete učiniti postavljanjem namjenskih izolacijskih ploča F Bord, koje se polažu na postojeću površinu, a na njih električno podno grijanje.

Primjer direktnog sistema ugradnje grijaćih tepiha ispod pločica, pri adaptaciji:

 1. Pločice
 2. Elastično lijepilo ili samonivelirajuća masa
 3. MySun grijaći tepih
 4. Podni senzor
 5. F-BOARD namjenska izolacijska ploća
 6. Elastično ljepilo
 7. Postojeći pod

PRIMJERENE PODNE OBLOGE

Električno podno grijanje može se postaviti ispod svih uobičajenih vrsta podnih obloga:

 • Keramički podovi
 • Parketi
 • Laminati
 • Plastične obloge
 • Tepisoni

MySun sistemi električnog podnog grijanja iznimno su učinkoviti i imaju brojne prednosti kako pred sustavima na toplu vodu, tako i pred ostalim oblicima električnog i plinskog grijanja. U našoj ponudi dostupne su grijaće folije grijaći tepisi koji će pravilnom montažom grijati vaša stopala desetljećima.

Javite nam se za više informacija korištenju električnog podnog grijanja pri adaptaciji ili novogradnji:
  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  ** KOOP TRGOVINA d.o.o. posebnu pažnju i brigu posvećuje zaštiti vaših osobnih podataka. Detaljnija pravila o korištenju i obradi vaših osobnih podataka možete pročitati u Uvjetima poslovanja.