ELEKTRIČNO PODNO GRIJANJE – IDEALNO ZA ADAPTACIJE

Kod podnog grijanja cjelokupna površina poda veliko je grijaće tijelo radi čega se topli zrak raspoređuje ravnomjerno u prostoru. Time je njegov temperaturni profil gotovo idealan – ugodna toplina uz noge, prikladno hladan zrak u visini glave te mala brzina kretanja zraka, time i dizanja prašine. Zbog velike površine možemo grijati nižim temperaturama, što se pozitivno pokazuje i na mjesečnom računu za grijanje.

Grelna folija

INSTALACIJA PRI ADAPTACIJI

Podno grijanje možete postaviti direktno ispod različitih završnih slojeva, kao što su keramičke pločice, laminati, parketi, plastične obloge, pa čak i tepisoni. Osim povoljne nabavne cijene i brze instalacije bez skupih građevinskih radova, uštedjet će te i na prostoru jer vam nije potreban kotao, bojler, dimnjak, drvarnica, kao ni radijatori.

Zbog navedenih svojstava i direktnog sistema ugradnje električno podno grijanje idealno je za adaptaciju postojećih prostora. Ukoliko vaš prostor nema zadovoljavajuću podnu izolaciju ili biste ju jednostavno željeli pojačati, to možete učiniti postavljanjem namjenskih izolacijskih ploča F Bord, koje se polažu na postojeću površinu, a na njih električno podno grijanje.

Primjer direktnog sistema ugradnje grijaćih tepiha ispod pločica, pri adaptaciji:

Grelna preproga - prerez vgradnje

 

 1. Pločice
 2. Elastično lijepilo ili samonivelirajuća masa
 3. MySun grijaći tepih
 4. Podni senzor
 5. F-BOARD namjenska izolacijska ploća
 6. Elastično ljepilo
 7. Postojeći pod

 

 

Instalacija podnog grijanja je brza i jednostavna, električar ga u jednom danu može postaviti na 50 do 60 m2. Takvo grijanje je ugodno zbog jednakomjerne raspodjele topline po velikoj površini poda koji je samo nekoliko stupnjeva topliji od temperature u prostoru. To je posebno važno za ljude koji pate od alergija, jer su zbog manje vlage i boljeg zraka u prostoru grijanom podnim grijanjem, manje izražene.

Grelna folija

PRIMJERENE PODNE OBLOGE

Električno podno grijanje može se postaviti ispod svih uobičajenih vrsta podnih obloga:

 • Keramički podovi
 • Parketi
 • Laminati
 • Plastične obloge
 • Tepisoni

MySun sistemi električnog podnog grijanja iznimno su učinkoviti i imaju brojne prednosti kako pred sustavima na toplu vodu, tako i pred ostalim oblicima električnog i plinskog grijanja. U našoj ponudi dostupne su grijaće folije i grijaći tepisi koji će pravilnom montažom grijati vaša stopala desetljećima.

Javite nam se za više informacija korištenju električnog podnog grijanja pri adaptaciji ili novogradnji:

 


  ** Društvo KOOP TRGOVINA d.o.o. zaštiti vaših osobnih podataka posvećuje posebnu pažnju i brigu. Detaljnija pravila o uporabi i obradi vaših osobnih podataka možete pročitati u kartici Uvjeti poslovanja.

  Vezani proizvodi:

   

  stranski meni stranski meni
  Top